Igračke za decu i njihov značaj

beba-meda

 

A moramo priznati da su talentovani svi oni roditelji koji u vreme telefona i računara uspeju da zainteresuju svoju decu za plišane mede. Ipak, igračke za decu veoma su važne za celokupan razvoj deteta u prvim godinama života, а to ima veliki uticaj i na formiranje ličnosti u budućnosti.


Zašto je važno igrati se

 

Sećate li se vaše omiljene igračke? Plišani meda bez kojeg niste mogli da zaspite, šarena zvečka ili lutka koja je bila veća od vas. Možda i dalje imate tu igračku jer ste toliko vezani za bezbrižne dane kada je jedino igra bila vaš zadatak.


Zar ne mislite da bi i vaše dete trebalo da stvori slične uspomene?


Osim toga, pedijatri i psiholozi uvek ističu važnost igračaka. Evo i zašto.

 

Motoričke sposobnosti

 

Igračke omogućavaju deci da otkriju koordinaciju i ravnotežu ostajući fizički aktivni, što može sprečiti mnoge komplikacije dok odrastaju. Bilo da farbaju, oblače lutku ili manevrišu okolinom dok jašu konjića, koriste sva svoja čula i osećaju svet oko sebe. Takođe, guralica za bebe, tricikl, bicikl i autić mogu povećati njihove grube motoričke sposobnosti i ono što zovemo fizionomijom.

 

Emocionalni razvoj

 

Igračke omogućavaju deci da istražuju kreativnost i bolje izraze svoje emocije. Bilo da se dete igra uloga sa različitim likovima i kostimima ili ljulja lutku za spavanje. Deca počinju da koriste svoju maštu i šire svoje vidike. Često izmišljaju fantastične svetove pune apstraktnih ideja, podstičući njihovu sposobnost da tumače i razumeju svoju okolinu.

 

Društveni razvoj


Igračke pozivaju decu na interakciju sa odraslima i vršnjacima, komšijama i drugarima. Jednostavan čin igre sa drugim detetom omogućava im da sami sebi stvore bolje iskustvo.
 

Kognitivni razvoj

 

Igračke mogu stimulisati njihov nivo koncentracije i poboljšati raspon pažnje i pamćenja. Društvene igre, table za crtanje i muzički instrumenti su ključni za razvoj dece.

 

Igračke za decu

 

Znajte da sa igračkom nikada nećete pogrešiti kada razmatrate poklon za mališana. Možda baš igračka koju odaberete bude ta koja će doprineti srećnijem detinjstvu mališana ili mu pomogne da spozna sebe i svet oko sebe. Nije li to važno?


Iako je od vrste igračke važnija igra, roditelji i svi oni koji razmišljaju o poklonu za dete, često devojčicama namenski kupuju igračke za devojčice, a dečacima igračke za dečake.

 

Najpopularnije igračke za devojčice

 

beba-igracka

 

Setite se samo svog detinjstva i koliko ste želeli neki lutku, šminku za devojčice ili kuhinju. Koliko ste bili srećni kada ste baš to dobili za rođendan ili za odličan uspeh u školi. Budite sigurni da i vaše dete želi takvo detinjstvo.


Kolica za lutke mogu učiniti svaki dan vaše devojčice punim radosti. Gledajući vas kao roditelje koji brinu o njoj, ona želi da oponaša takve aktivnosti sa svojom lutkom. Igrajući se tako, devojčice razvijaju osećaj empatije za drugoga, što je jako važno u odrastanju i formiranju ličnosti.


Kolica za lutke Stars imaju podesiv naslon i podesive ručice što omogućava jednostavne promene položaja koje će vaše dete obavljati sa lakoćom.


Ovde neizostavno moramo pomenuti i šminku za decu jer znamo da ni jedna mama ne bi volela da joj se pretura po neseseru. Zato je šminka za devojčice idealno rešenje koje će zabaviti vaše dete, omogućiti mu da razvija kreativnost i preciznost, a vama sačuvati skupe maskare i senke.


Šminka u obliku sove jedan je od najkreativnijih pakovanja šminki za decu koje devojčice prosto obožavaju. Atraktivno pakovanje i veliki izbor boja iskreno bi obradovalo svaku devojčicu.

 

Igračke za dečake

 

Razvoj motoričkih sposobnosti i kreativnost razvijaju se uz igračke koje imaju potencijal da tako nešto podstaknu. Vojna garaža je jedna od njih. Vojna vozila, putevi kojima mogu da jure, saobraćajni znaci, garaža gde se parkiraju – pravi je zabavni park za dečake.


Transformers robot, klikeri, voz igračka – samo su još neki od mogućih predloga kojima bi se dečaci obradovali.


Koju god igračku da odaberete, nećete pogrešiti pri anmeri da mališanima ulepšate dan i upotpunite detinjstvo. Odaberite neku od sjajnih igračaka vrhunskog kvaliteta iz širokog asortimana koji smo za vas spremili.