Šta kupiti detetu za rođendan?

devojcice na rodjendanskoj zabavi u prirodi

 

Postoji neka urbana legenda koja kaže da ubedljivo najbolje poklone deci donose njihove tetke. Priča se da je ta iznenađenja teško nadmašiti jer one imaju neku tajnu moć da predvide i ispune sve želje mališana. Pitanje od milion dolara je šta kupiti detetu za rođendan i kako to tetke uvek biraju poklone kojima su deca oduševljena.


Odgovor je jednostavniji nego što vam se čini. Ta tajna magija nadaleko čuvenih nezaboravnih poklona i neponovljivih iznenađenja skriva se u jednom posebnom mestu – najbolje opremljenoj prodavnici dečije opreme, garderobe i igračaka. Ako poklon kupujete u Vrapcu, nadmašićete sve urbane legende i čuveni poklon neprevaziđene tetke.

 

Šta kupiti detetu za prvi rođendan, a šta kad već malo poraste?


Prvi rođendani se uvek pažljivo planiraju i galantno proslavljaju, ali ih ipak pamte gosti, a ne mali slavljenici. Njima u sećanju može ostati samo poklon koji su za rođendan dobili, a koji su zavoleli toliko da se sledećih nekoliko godina nisu odvajali od njega.


Jedan od tih nezaboravnih poklona, koji može postati doslovno detetov najbolji prijatelj, je plišana igračka. Nema deteta čije detinjstvo nije obeležio neki plišani ljubimac koji je bio više od igračke jer deca sa njima dele radost, imaju utehu kada su tužni, najboljeg prijatelja kad tonu u san, i vernog pratioca na putovanjima. Upravo zbog toga su ti ljubimci toliko važni, a plišani meda Laki savršen poklon za prvi rođendan.

 

beba spava sa plisanim medom


Kako onda sledeće godine nadmašiti Lakija i šta kupiti detetu od 2 godine, a da opet bude nezaboravno iznenađenje? Deca od dve godine već su stabilna, samostalno hodaju i samostalno obavljaju veliki broj motoričkih radnji zato je idealan poklon za njih nešto iz bogatog asortimana guralica i klackalica.


I dečaci i devojčice tog uzrasta ludo će se zabavljati uz ovakvu igračku. Najbolje od svega je što se mogu koristiti i u kući i napolju. Posle druge godine mnoge će devojčice zavoleti lutke želeći da imitiraju ponašanje svojih majki i ozbiljno će se posvetiti svakodnevnoj brizi, pa bi i lutka - beba mogla biti savršen poklon.

 

Šta kupiti detetu od 3 godine i više?


Vaši klinci sada su idealnom uzrastu za tricikle, bicikle i trotinete. Izrađeni od laganog ali izdržljivog alimunijuma i kvalitetne plastike, bez oštrih ivica i sa podesivom visinom upravljača, sa svetlećim točkovima i zvučnim efektima, ovo su interaktivne igračke uz koje će deca uživati godinama, ali ako hoćete da nadmašite tetkin poklon, iznenadite dete automobilom na akumulator. To je iznenađenje koje se pamti čitavog života.

 

Šta kupiti detetu za polazak u prvi razred?


Vaš mališan je ozbiljno porastao i već je školarac, pa se pokloni svode na knjige, društvene igre i edukativne igračke koje imaju neprocenjiv značaj u psihomotornom razvoju deteta. Školski pribor, ranac, pernica, bojice ili flomasteri ujedno su i vrlo praktični, jer će postati deo svakodnevice budućeg đaka. U ovo uzrastu možete ih iznenaditi i muzičkim instrumentom ako imaju umetničku prirodu ili biciklom bez pomoćnih točkića ako su avanturističkog duha.

 

deca na rodjendanskoj zabavi ispred torte


Kada slavljenik bude u petom razredu afiniteti i želje će se sasvim promeniti. Ako ste prethodnih godina pažljivo osluškivali senzibilitet deteta znaćete sasvim dobro šta kupiti detetu od 11 godina. Za nekoga će idealan poklon biti knjiga ili puzzle slagalica, za nekoga fudbalska ili košarkaška lopta, a neko će se i dalje beskrajno radovati nežnim, plišanim igračkama.


Kada sledeći put budete birali svojim mališanima poklon za rođendan, setite se da je najvažnije doći na pravo mesto, a pravo mesto za svaku savršenu kupovinu je vaš Vrabac.