Prva kupovina za bebu- spisak neophodnih stvari

beba u revecu

 

Kako biste smanjili stres i olakšali proces navikavanja na novog člana, potrebno je sve unapred pripremiti. Ovo je pogotovo važno ako je reč o prvom detetu i roditeljima koji nemaju dovoljno iskustva. Zato smo kreirali spisak stvari koje su bebi potrebne u prvim mesecima života.


Samo onaj ko je dobro pripremljen, ima priliku da improvizuje. Ovo ste iskusili kada ste išli u školu, polagali ispite ili se spremali za prvi dan na poslu. Došlo je vreme da se spremite i za najvažniji test koji nosi naziv „odgajanje deteta“. Zato je tema ovog teksta – prva kupovina za bebu- spisak svih neophodnosti koje treba pripremiti za bebin svečani dolazak.

 

Prva kupovina za bebu spisak


Pre nego se upustimo u popis stvari neophodnih za novorođenče, važno je da vas posavetujemo da u ovoj pripremi treba da uživate. Prva kupovina za bebu je deo radosti iščekivanja najmlađeg člana i treba tako i da je doživljavate. Dozvolite sebi da uživate u razgledanju, biranju modela i boja, pokazivanju predloga najbližim ljudima i deljenju radosti sa njima.
Ako ste ovo dobro zapamtili, možemo da krenemo na spisak. Prva kupovina za bebu uključuje sledeće kategorije:

 

 

Oprema za bebe

 

soba za bebe


U prvim danima života bebe najvažnija je bebi oprema bez koje je odgajanje deteta gotovo nemoguće. Ako niste sigurni šta vam je sve potrebno, pogledajte našu listu:

 

 1. Krevetac
 2. Zaštitna ogradica za krevetac
 3. Nosiljka
 4. Kolica za bebe
 5. Pult za povijanje
 6. Podloga za povijanje
 7. Kadica za kupanje
 8. Stalak za kadicu
 9. Tetra pelene

 

Odelo za bebe


Najlepši deo priprema za dolazak novorođenčeta jeste biranje odelceta. Evo šta bi trebalo da stavite na spisak:

 

 1. Benkice
 2. Bodići
 3. Bebi setovi
 4. Bade mantili
 5. Pidžame
 6. Kompleti


Ovo su najpotrebniji komadi odeće koje treba pripremiti za bebu. Iz našeg širokog asortimana odaberite svoju omiljenu boju i dezen koji je u skladu sa vašim afinitetima i ukusom.

 

Obuća za bebe


Prava obuća u prvim mesecima života znači pravi razvoj stopala i zrave noge u budućnosti. Osigurajte da prvi koraci vašeg deteta budu pravilni. Na ovom spisku za početak neka se nađu obuća za prohodavanje i udobne lagane patofne.

 

Oprema za dojenje i hranjenje


I ako ste srećnik da se beba hrani putem majčinog mleka, trebalo bi da imate i opremu za dojenje i hranjenje jer je veoma nezgodno ako vam nešto od toga zafali u trenutku kada beba plače zbog gladi:

 

 1. Flašica sa termoindikatorom
 2. Varalica (cucla)
 3. Termos za flašice
 4. Termos torba
 5. Posuda za hranu
 6. Portikla
 7. Bradavice za dojenje

 

Igračke za bebe


Igračke su radost za detinjstvo i investicija za budućnost jer potpomažu motorički, emocionalni i socijalni razvoj. Dozvolite vašoj deci da oktrivaju svet igrajući se.

 

 1. Plišane igračke
 2. Guralice i klackalice
 3. Igračke za dečake
 4. Igračke za devojčice
 5. Kocke
 6. Lopte
 7. Knjige
 8. Vozila na akumulator

 

Aksesoar


Naizgled mali, ali veoma korisni detalji bez kojih se ne može. Ulepšajte svoj boravak napolju sa bebom i odaberite zanimljive kape, rukavice, ukrasne trake za kosu i mašne, šešire i kačkete. Zanimljiv aksesoar ulepšaće dan i vama i vašoj bebi.


Da li smo nešto zaboravili da stavimo na spisak? Da, jesmo, najvažniju stavku koja je na prvom mestu, neizmernu nežnost prema najdivnijem biću koje vam stiže u naručje.