Kako da izaberete najbolji krevetac za bebe?

Moderna decija soba sa drvenim konjicem, foteljom i krevecem za bebu.

 

Zapravo, krevetac je najvažniji budući da će vaše novorođenče u početku provoditi najviše vremena u njemu i to uglavnom preko dana, dok će se noću često seliti u vaš krevet. To mora biti udoban, prijatan i dobro obezbeđen kutak koji uliva sigurnost i roditeljima i bebi i zato ga treba pažljivo birati.


Ako se pitate koji je najbolji krevetac za bebe, odgovor je onaj koji je funkcionalan, bezbedan, udoban i izrađen od kvalitetnog materijala. Spoj svih ovih komponenti je idealan i zadovoljava sve potrebe kako roditelja, tako i bebe. Mi ćemo vam našim savetima još više olakšati izbor sigurnog kutka za vaše novorođenče i stoga smo krevece podelili u određene kategorije:

 

  • standardni
  • 3u1
  • 5u1
  • prenosivi krevetac

 

Standardni krevetac


Kad maštamo o idealnom kutku za svoju bebu, često zamišljamo baš taj klasični drveni krevetac. Drvo sa sobom nosi neku posebnu čaroliju i daje toplinu svakom prostoru. A baš je to ono što želimo za svoju bebu. I zato su retro kreveti posebno neodoljivi, a uz to i veoma sigurni jer su uglavnom izrađeni od neke vrste drveta u kombinaciji sa bukvom ili medijapanom i ivericom. Ljupki primer toga jeste krevetac za bebe Simona, veoma zanimljivog dizajna budući da poseduje nogare koje mu daju poseban moderan izgled. U pitanju je veoma kvalitetan, masivan krevetac napravljen od medijapana.


Često standardni kreveci poseduju i točkiće, što je veoma praktično jer ih možete pomerati svuda gde poželite, pa vam tako beba uvek može biti u vidokrugu u svim prostorijama. Osim toga, ova performansa olakšava čišćenje i lakše održavanje prostora. Praktičan primer toga jeste Perfetto+ski drveni krevetac domaće ručne izrade. Dizajn osvaja svojom bajkovitošću, a posebno je iznenađenje što se točkići mogu skinuti i tada se ovaj krevet pretvara u predivnu kolevku u kojoj možete ljuljuškati svoju bebu.

 

Slatko dete koje stoji pored drvenog konja za ljuljanje i kreveca sa tockovima u modernoj sobi.

 

Krevetac za bebe 3u1


Ako želite nešto zaista praktično što će vašem detetu služiti na duže staze, ovaj tip kreveta je pravi izbor budući da ga najpre možete koristiti kao kolevku, zatim kao krevetac za bebe i, najzad, krevet za stariju decu. 3u1 krevetac za bebe Dream White istovremeno je kolevka, krevetac i radni sto.

 

Krevetac za bebe 5u1


Ovaj model kreveta je zaista pametan izbor jer sadrži sve što i model 3u1 s tim što je posebna pogodnost što dobijate dva potpuno zasebna kreveta: krevetac za bebe i dečiji krevet. Upravo takav je Trend Plus krevetac. Dimenzije igraju važnu ulogu kod oba ova modela (3u1, 5u1). Naime, oni jesu veći u odnosu na standardne, ali su osmišljeni tako da štede prostor, budući da je baš sve neophodno stacionirano na jednom mestu.

 

Prenosivi krevetac

 

Model kreveta poput ovog idealan je izbor za putovanja. Lako se sklapaju i rasklapaju, nije vam neophodna posteljina za krevetac u vidu mekanih ogradica jer je ovaj krevet sam po sebi mekan sa svih strana. Sve je savršeno obezbeđeno i dete može spavati u njemu uglavnom do treće godine.


Dizajni su raznorazni, rešenja takođe, od potpuno opremljenih do sasvim praktičnih bez dodatne opreme. Osim toga, njihova cena je uglavnom niža u odnosu na gorenavedene modele kreveta. Kada vaša beba malo poodraste, možete ga koristiti i kao ogradicu za bezbrižnu igru.

 

Luksuzna apartmanska soba sa bračnim krevetom, dečijim prenosivim krevetićem i stolom sa pićem dobrodošlice i voćem


Koliko ovi lagani modeli mogu biti funkcionalni, najbolje se vidi na Dreamy Bear Grey krevecu, koji je na dva nivoa i ima funkciju klackanja. Ovaj krevet poseduje mrežaste prozore za ventilaciju i bolji nadzor deteta, džepove za odlaganje stvari, bočni ulaz sa rajsfešlusom, specijalnu nadstrešnicu sa mrežom koja služi kao zaštita od insekata, poseban bar sa igračkama, odvojiv deo za povijanje i presvlačenje bebe, kao i dva točkića za lakše pomeranje kreveta.


Mnogi roditelji se čak odlučuju za kupovinu ovog tipa kreveta kao dodatnog jer je izuzetno mobilan i moguće ga je nositi svuda sa sobom. Između ostalog, skoro svako može priuštiti model kakav je prenosivi krevetac za bebe. Cena je veoma pristupačna i skrojena za svačiji džep.

Ako su vam se svideli naši predlozi i saveti, posetite Vrabac i pogledajte širok asortiman kreveta koje imamo u ponudi, ali i drugu bebi opremu i stvorite idealan i siguran prostor za svoju bebu.