Šta kupiti deci za Novu godinu i kako ih iznenaditi?

sestre-otvaraju-novogodisnje-poklone

 

Ispraćamo tekuću godinu i radujemo se onoj koja nam ide u susret. No, niko se ne raduje novogodišnjim praznicima kao mališani. Oni su pravi čuvari Nove godine i najsrećniji mali pomagači, glavni kada se kiti jelka i dekoriše prostor. Zbog prazničnog duha koji nose u sebi trebalo bi ih posebno nagraditi. Upravo time se bavimo u ovom tekstu. Saznajte šta kupiti deci za Novu godinu i izmamiti im najveći osmeh.

 

Ispod jelke novogodišnji paketići

 

Iako je veoma teško bilo šta sakriti od dece jer njima ništa ne može da promakne, pokušajte da u tajnosti spremite iznenađenje, a svaki poklon je lepši kada se najpre upakuje. Deca su zapravo najviše uzbuđena kad otvaraju pokone i zato im i treba pružiti potpun ugođaj. Još ako im uzbuđenje odložite pakovanjem jednog poklona u više šarenih kutija koje će otvarati sukcesivno jednu za drugom, sreći nema kraja, a priredili ste im pravi spektakl koji možete začiniti i raznobojnim konfetama koje će iskakati iz kutija. Ako dete zna da čita, dobra je zamisao i staviti im porukice. Možete napraviti i neki vid potrage za blagom, odnosno poklonom. To je ono što će čitavog života pamtiti i čuvati u sebi kao najlepšu uspomenu.


Napravite mapu do poklona i neka potraga krene.

 

novogodisnji-paketici-ispod-jelke


Naravno, obavezno uključite decu u pakovanje novogodišnjih paketiča za drugare, braću i sestre i ostale članove porodice, kako biste ih naučili da je zapravo najveća radost u darivanju, čak veća nego u primanju poklona. Kad smo već kod toga, otvara se i novo pitanje – šta pokloniti detetu? O idejama za poklon čitajte više u nastavku.

 

Šta staviti u paketić za Novu godinu?

 

Nije ni to baš tako lako pitanje, čak i ako znate afinitete svoje dece. Ono što je sigurno jeste da poklon treba da bude koristan, u tom smislu da je edukativan. Možda ćete se vi obradovati nekoj garderobi, cipelama i slično, ali deca neće. Oni zapravo to i ne smatraju nekim poklonom. Deca su prilično jednostavna i zapravo ih najviše raduje sama atmosfera i sam čin darivanja, o čemu smo već govorili.


Interaktivne igračke, a onda i nezaobilazne drvene igračke za decu biće pun pogodak. S ovakvim igračkama sigurno ne možete da omašite. Drvene kocke, konstruktori, naučno istraživački, umetnički ili, pak, muzički setovi podstaći će dečiju glavicu na razmišljanje i iznova i iznova razvijati njihovu maštu. Dakle, eto odgovora i na ovo pitanje: igračke su neprevaziđen poklon i najbolja odluka za to šta staviti ispod jelke. Igračke za decu razvijaju motoriku, razbuktavaju maštu, razvijaju kreativnost i zato su najbolja opcija. Baš takve, smislene i edukativne igračke možete naći u širokom asortimanu Vrabac online dečije opreme.


U rangu sa igračkama su i nezaobilazne knjige jer se čitalačke navike razvijaju od najranijih dana. Dečije igračke možemo podeliti u različite kategorije, te se pojedine neminovno dele na one za devojčice i na one za dečake. U nastavku pročitajte koje su najbolje igračke za mladu damu, a koje, pak, za mladog gospodina.

 

Igračke za devojčice

 

Dame imaju prednost, zato ćemo prvo razmotriti koje su to najbolje igračke za devojčice. Male princeze posebno obraćaju pažnju na detalje, vole da ulaze u razne uloge, smišljaju predstave, a onda i da se kostimiraju. Radovaće se raznim kućicama, onoj za lutke, onoj poput bolnice i slično. Mala kuhinjica ili kuhinjski set obradovaće svaku mladu damu. Zatim setovi za ulepšavanje, različite perle za pravljenje raznovrsnog nakita, mini letelice/dronovi u obliku vila, mini kuglana, plastelin. Sve su to igračke koje podstiču maštu i istini za volju, uglavnom su univerzalne.

 

nasmejana-devojcica-pored-jelke

 

Igračke za dečake

 

I dečaci baš kao i devojčice vole složene igračke poput mini garaža u kojima će moći da smeste svoju silnu kolekciju automobila. Takođe su veoma popularni i mini western gradovi sa kaubojima. Alat je nezaobilazan, kao i igračke koje se transformišu iz automobila u robota i obrnuto, zatim mini fudbal, hokej i večni klikeri. I naravno, knjige! Knjige su nešto što sva deca vole i one su, kao i edukativne igračke, uvek u modi.

Ovo je samo delić proizvoda za decu iz širokog asortimana online dečije opreme Vrabac. Posetite nas, iskoristite akcijske cene i vaučere za kupovinu i izaberite adekvatan dar za svog mališana. Srećni praznici!