Philips Avent – sinonim za kvalitet

Flašice za bebe brenda Phillips Avent.

 

Kada kažemo „flašica“ najčešće pomislimo na Avent. O brendu, njegovim sjajnim proizvodima i razlozima zašto uživa toliki ugled među roditeljima širom planete, saznajte u tekstu pred vama.

 

Philips Avent – o brendu

 

Kada neki brend poput ovog zadobije poverenje svojih korisnika, onda to garantuje kvalitet. Philips Avent je naširoko poznato ime posvećeno nezi beba i dece, najprepoznatljivije po proizvodnji flašica za bebe, cucli za flašice, pumpica za dojenje i drugih dodataka za hranjenje i negu beba.


Sedište kompanije nalazi se u Amsterdamu u Holandiji. Sam naziv brenda proistekao je od podbrenda Avent Naturally koji je lansirala kompanija Cannon Rubber, nastala 1936. godine. S druge strane, brend Avent je kreiran 1984. godine i njihov prvi proizvod bila je nova vrsta flašice za bebe koja se odlikovala time što je bila kratka i posedovala je široko grlo.


Kao i Avent flašice za bebe, i Avent cucle za flašice bile su prava revolucija budući da su napravljene od silikona bez ukusa i mirisa. Pored ovih proizvoda, patentirane su i druge inovacije poput parno - mikrotalasnog sterilizatora i piston – free pumpe za grudi.


Godine 2005. Charterhouse Venture Capital kupio je kompaniju, tada poznatu kao Cannon Avent.


Godine 2006. holandska kompanija Philips je kupila brend i preimenovala ga u Philips Avent kakvog sad znamo. A kako je sve počelo saznajte u nastavku.

 

Phillips Avent cucle za bebe

 

Kako je sve počelo?

 

1982. godine mladi Britanac Edvard Atkin, kao novopečeni otac, primetio je izvesne nedostatke tradicionalnih flašica za bebe. Naime, cucle za flašice su bile tvrđe i uže, a posude nepraktične budući da su se teško punile. To ga je navelo da ponovo promisli i redizajnira model svog oca Davida Atkina.


Mladi Edvard osmislio je širok vrat za lakše punjenje i čišćenje flašice, a pored toga dodaje mekanu silikonsku cuclu koja ne poseduje ni ukus ni miris. Ova po svemu posebna cucla koja je posedovala i pametno osmišljen sistem protiv kolika (grčeva) bila je početak preuzimanja primata kada su u pitanju proizvodi za dojenje i hranjenje beba.

 

Avent proizvodi


Ovo je bio prvi korak ka ogromnom uspehu ovog brenda i proširivanju asortimana kada su u pitanju potrepštine za bebe i novopečene mame. U pitanju su proizvodi poput sterilizatora, grejača za flašice, pribora za dojenje, cucli, šoljica, setova i pribora za jelo, i još mnogo drugih proizvoda među kojima se posebno izdvaja prva ručna pumpa za grudi.


2013. godine flašice i Avent cucle za bebe postaju još inovativnije, budući da su unapređene kroz Natural liniju. U ovoj novoj paleti flašica je ergonomičnija, te se cucle još više prilagođavaju bebi, poprimajući oblik dojke, dok je sistem protiv grčeva usavršen dvostrukim ventilom.

 

Phillips Avent alarm za bebe.


Jedan od najpopularnijih i najtraženijih proizvoda jeste i Avent alarm za bebe koji omogućava roditeljima da čuju svoju bebu. Indikatori zvuka se aktiviraju u sobi bebe čak i onda kada je zvuk roditeljske jedinice ugašen.


Jačina se može prilagođavati, te ćete čuti i najmanji šušanj svoje bebe. Roditeljska jedinica može raditi na struju, ali i na baterije, tako da je svuda možete poneti sa sobom. Alarm poseduje i ECO sistem za uštedu energije koji povećava trajanje baterije.


Aparat takođe poseduje i umirujuće noćno svetlo, te ne remeti bebu da se uspava, već, naprotiv, umiruje je. Predviđen je za bebe od samog rođenja, a napredna DECT tehnologija garantuje vam kristalno čist zvuk i vezu bez smetnji.

 

Nagrade za kvalitet


Brend Philips Avent osvojio je brojne nagrade za svoje proizvode:

 

  • tri godine zaredom (od 2017. do 2019.) pametna flašica dobija međunarodnu nagradu za dobar dizajn
  • napredni sterilizator i sušilica za flašice istu nagradu osvajaju 2020. godine
  • električna pumpa za grudi dobitnik je IF nagrade za dizajn 2020. godine


Posetite online prodavnicu dečije opreme Vrabac i uverite se i sami u kvalitet proizvoda Philips Avent.

 

Avent brend