Koje patike kupiti deci ovog proleća?

dve devojcice u prirodi i cvecu

 

Patike su neizostavna dečija obuća, kako za dečake tako i za devojčice. Pretežno služe kao obuća koja je namenjena za rekreaciju i trčanje. Međutim, sve je veći asortiman sportskih i platnenih modela koji mogu da se nose svaki dan, pogotovo uz dolazak lepog vremena i proleća.


Kupovina obuće za decu veoma se razlikuje od kupovine za odrasle, te je veoma važno pre odabira novog para patika obratiti pažnju na nekoliko bitnih stvari.

 

Patike za proleće- kakve treba da budu?


Deci brzo raste stopalo, te se često dešava da kupljenu obuću mogu da nose samo nekoliko meseci.


Veoma je bitno da ta obuća ipak bude odgovarajuća za godišnje doba. Prolećne patike za decu su laganije, izrađene od lakših materijala koji dozvoljavaju neometano kretanje i igranje.

 

Udobnost i kvalitet- kako da odaberete najbolje za svoje dete?


Kupovina patika za decu ponekad zna da bude proces koji zahteva odabir para obuće koji je i estetski po meri, ali da pre svega zadovoljava kriterijume kao što su udobnost i kvalitet.
Dete će da provodi sate i sate u toj obući, igrajući se i trčeći, te je pravilno gazište i dobro ojačanje nešto što je veoma bitno prilikom odabira idealnog para. Upravo iz ovog razloga, birajte proverene brendove obuće, poput brenda Ciciban, kako biste smanjili mogućnost da za svoje dete, dok je u razvoju, birate pogrešnu obuću.

 

Koje su najbolje patike za trčanje?


Prolećne patike upravo su namenjene za boravak napolju po nekoliko sati dnevno. Mlađa deca će provoditi vreme na igralištu, dok će ona starija igrati fudbal ili neki drugi sport na terenima. Takođe, treba da budu udobne i za duže šetnje.


Kada uzmemo sve ovo u obzir, postavlja se pitanje kako odabrati patike za trčanje koje će biti adekvatne za dete? One pre svega moraju da:

 

  • Budu fleksibilne, da bi dete neometano moglo da trči ili korača u njima. Ova karakteristika je posebno bitna za najmlađe, jer su njihovi pokreti nepredvidivi.
  • Budu izdržljive, a posebno ojačan treba da bude zadnji deo iza pete kako bi držao patike uspravno i pružao podršku stopalu.
  • Budu od laganih i prirodnih materijala koji dozvoljavaju neometano “disanje” dečjeg stopala po toplom vremenu, a koje se pojačano znoji. Najbolji materijali su mrežica koja se koristi na patikama za trčanje, ili koža.

 

Kupovina patika- kako da budete sigurni da je odabir dobar?

 

Na našem tržištu iz godine u godinu sve je više proizvođača obuće za decu. Nekom je bitan izgled, neko gleda cenu, ali bi roditelji pre svega trebalo da gledaju udobnost i kvalitet, jer je dečije stopalo zahtevnije od stopala odraslih.


Prilikom odabira je bitno da obratite pažnju na dužinu najdužeg nožnog prsta deteta. Ponekad to nije palac, dok kod najmlađih treba da ostane toliko prostora da možete u patiku da stavite svoj prst uz detetovu petu, kada obuje patiku.

 

devojcica i mama biraju obucu u radnji


Izbegavajte odlazak u kupovinu obuće bez deteta. Vi znate koji je model najbolji za njega, ali dopustite da učestvuje u odabiru dezena i da vam potvrdi udobnost. Uz to, kada dete proba patiku, pogledajte da li ona u potpunosti odgovara anatomiji stopala vašeg deteta.


Ako ste u nedoumici oko broja, uvek uzmite broj veći jer se dečije stopalo veoma brzo menja i raste. To ne znači da je striktno bolje kupovati veći broj, da bi obuća trajala više sezona. Mnogo veća obuća može da bude teška i nestabilna.

 

Najpoznatiji brend patika


Što se tiče brendova, Ciciban obuća je decenijama unazad u samom vrhu, kada je kvalitet u pitanju.


U našem širokom asortimanu obuće pronaći ćete Ciciban patike za devojčice i Ciciban patike za dečake. Uz Ciciban imamo i modele Vrabac koji imaju odličan odnos cene i kvaliteta, kao i mnoge brendove koji nude kvalitetnu obuću.


Pogledajte celokupnu ponudu na našem sajtu, kupite patike u nekom od naših maloprodajnih objekata ili jednostavno poručite onlone. Sigurni smo da ćete za svoje dete pronaći kvalitetnu i udobnu obuću koja će im omogućiti srećno i poletno proleće puno igre i dobre zabave.