Koja kolica kupiti za bebu?

 

Pre nego što novorođenče dođe na svet roditelji moraju doneti niz odluka. Koja su najbolja kolica za bebe je jedna od njih, s obzirom da će upravo u kolicima beba svakodnevno provoditi vreme.


Tržište je preplavljeno proizvodima različitih brendova i svako tvrdi da su baš njihova kolica najbolja. Dečija kolica sa četiri ili tri točka, klasična, kolica 2u1 ili možda 3u1… a tek ako nosite blizance, koja izabrati?


Ne tražite dalje. Mi vam pomažemo da odlučite koja kolica kupiti za bebu. Predstavljamo vam tipove modela koje su najzastupljeniji na našem tržištu, kao i razloge da se odlučite baš za neki od njih.

 

Kako izabrati kolica za bebe?

 

Najpre uzmite sledeće stavke u obzir:

  • Za koji uzrast, odnosno kilažu su kolica koja ste odabrali. Koliko dugo ih možete koristiti.
  • Ako će to biti jedina kolica koja planirate da kupite, povedite računa o njihovoj multifunkcionalnosti.
  • Proverite koliko su teška, okretna, koliko lako se njima upravlja
  • Kako se sklapaju (npr. da li su to kolica koja se sklapaju jednom rukom) i koliko prostora zauzimaju (da li mogu stati u gepek auta)
  • Koliko su sigurna (kakav je kočioni sistem, koliko pojasevi za vezivanje ima itd.)

 

Najbolja dečija kolica male težine – kišobran kolica

 

Ova su kolica koja se sklapaju jednom rukom kao kišobran. Otuda i naziv. Postoje i savremeni modeli kišobran kolica koja se sklapaju u kocku. Lagana su za manevrisanje i zato idealna za duge šetnje, odlaske u kupovinu sa mališanom, za putovanja i slično. Pojedini modeli imaju i nadstrešicu čime je dete zaštićeno od sunca, vetra i kiše. Spadaju u najpovoljnije modele na tržištu.


Kišobran kolica Libro Dark Grey namenjena su deci od rođenja do 15 kg težine. Modernog su izgleda, imaju naslon koje se može spustiti u ležeći položaj, sa pet tačaka vezivanja pojasa i podesivom tendom. Ova su lagana lako sklopiva kolica.
Kišobran kolica Modena dolaze u različitim bojama i dezenima, tako da verujemo da ćete pronaći onaj koji će zadovoljiti vaš ukus i potrebe. Imaju podesiv naslon za leđa i noge, podesivu tendu sa prozorčetom, lagana su i laka za održavanje. Biće vaš verni saveznik od detetovog rođenja do navršene 3. godine.

 

Kolica 2 u 1 ili kolica 3 u 1

 

Ovaj model kolica spada u skuplje, ali s razlogom, pošto zajedno sa kolicima dobijate i korpu, odnosno korpu i auto – sedište. Stoga je ovaj model možda najpraktičnije rešenje za vaše i bebine raznovrsne potrebe.


Star kolica 2 u 1 namenjena su deci od rođenja do 15 kg težine. Imaju sedište koje se može namestiti u oba pravca i naslon podesiv u više pozicija. Interesantno je da sedalni deo i naslon imaju dva lica tako da lako možete menjati izgled vaših kolica. Od dodatne opreme tu su velika šoping korpa, zimska navlaka i torba za mamu.

 


Ističemo Hot Mom kolica koja su premium kvaliteta. Imaju prostranu kolevku za bebu i sportsko sedište koji se mogu montirati u oba smera vožnje. Kolica su izrađena od laganog aluminijumskog rama. Veoma su udobna zahvaljujući sportskom sedištu koje ima dodatni uložak. Sigurnosni pojas u 5 tačaka obezbeđuje sigurno korišćenje. 

 


Cam dečija kolica 3u1 Taski Sport su kolica, nosiljka i auto - sedište u jednom. Lagan aluminijski ram, revezibilno sedište, naslon podesiv u četiri položaja, kompaktno sklapanje kao knjiga, samo su neke od karakteristika. Ovo su moderna, praktična, udobna kolica sa mnoštvom funkcija i dodatne opreme.


U poslednje vreme popularna su i kolica sa tri točka koja treba da uzmete u obzir ukoliko planirate šetnju po neravnim i strmim terenima.

 

Kolica za blizance

 

mama drzi bebu pored kolica

 

Kolica za dvoje mališana dolaze urazličitim modelima. Kod nas se najviše mogu pronaći ona gde deca sede jedno pored drugog. Novi modeli ovih kolica nisu nezgrapni, te ćete se njima lako kretati kroz svaki prostor.

Takva su recimo Chipolino Duo Smart modernog dizajna, veoma lagana za manevrisanje i sklopiva, te neće zauzimati previše prostora u vašem gepeku. Ovo su kolica 2 u 1 – sedišta im se transformišu u udobne korpe. Prednost ovih kolica je u tome što su sedišta individualno podesiva i mogu menjati položaj, čime odgovaraju na trenutne potrebe vaših beba. Dolaze u nekoliko neutralnih boja te vam neće biti teško da izaberete pravi model bez obzira no kog su pola vaši mališani.


Ako ste ograničeni prostorom možete se opredeliti za kolica kod kojih su sedišta jedna iznad drugog. Kunert booster kolica su kolica 3 u 1 tipa (kolevka, sportsko sedište i auto –sedište). Lagana su, okretna, jednostavna za upravljanje. Dolaze uz bogatu dodatnu opremu koja će svakoj mami odlazak u šetnju sa bebama učiniti prijatnom.


Skrećemo vam pažnju i na prelepa Happy 2 Dark Grey multifunkcionalna kolica za blizance koja spadaju u jedan od naših povoljnijih modela.


Na tržištu pored gore pomenutih modela postoje i kolica za blizance koja se razdvajaju, što ovaj tip kolica čini još funkcionalnijim.

Nadamo se da smo vam barem malo pomogli u donošenju odluke. Ako ste i dalje u nedoumici koja su to najbolja dečija kolica za vašu bebu ili bebe, možete nas kontaktirati. Vaš Vrabac je tu da vam svaku kupovinu pretvori u uživanje.

 

dete u kolicima