Kakve treba da budu prve cipele za bebe?

Mama u saci drzi prve cipele za bebe u decijoj sobi.

 

Osvojena je još jedna stepenica u razvoju vašeg deteta – napravilo je prve korake i iz dana u dana se kreće sve sigurnije. Jedva čekate da ga izvedete u njegovu prvu šetnju, ali pre toga čeka vas kupovina prvih cipelica.


Ako ste u nedoumici kako napraviti najbolji izbor, ne morati istraživati dalje.


Vaš Vrabac je tu da odgovori na najvažnija pitanja: kada je pravo vreme da kupite prve cipele za bebe, na šta posebno da obratite pažnju, kao i koja je to najbolja obuća za prohodavanje. 

 

Kada kupiti prve cipele za bebe

 

Dešava se da roditelji ushićeni zbog bebinih prvih koraka požure sa kupovinom obuće. Zašto to nije dobro? Obuvanje cipelica kada im nije vreme onemogućava pravilan razvoj stopala, sprečava da se kod deteta razvija osećaj za podlogu, vežba ravnoteža i stabilnosti prilikom hoda.


Dakle, odgovor na pitanje kada kupiti prve cipele za bebe jeste onda kada dete nauči da hoda samostalno. Do tada omogućite vašem detetu da hoda bosih nogu ili u neklizajućim čarapicama i to pod vašim nadzorom sve dok ne stekne ravnotežu i stabilnost prilikom kretanja. 

 

 

Kako izabrati najbolje cipele za prohodavanje

 

U mnoštvu dečije obuće na našem tržištu teško je odlučiti koja je najbolja. Obuća za prohodavanje razlikuje se od ostale obuće po tome što mora biti meka i savitljiva, ali opet ne previše kako bi davala dovoljnu potporu dečijem stopalu. Prirodni materijali u izradi se podrazumevaju. Međutim, ovo nije jedino na šta treba da obratite pažnju. 

 

  • Dubina cipela i savitljivost đona

 

Plitka obuća neće biti dobar izbor jer ne daje dobru potporu dečjem stopalu. Đon mora biti savitljiv, ali i dovoljno čvrst, otporan na proklizavanje. Dodatnu udobnost cipeli daju anatomski ulošci.

 

  • Materijal od kojeg su napravljene

Birajte obuću u kojoj noga može da ,,diše”. Važno je da je materijal otporan na habanje, dobro podnosi pranje, kao i različite vremenske prilike. Najbolja obuća za zimu mora da bude topla i da stopalo štiti od kiše i snega. Obuća za leto mora biti izrađena od materijala koji sprečavaju preterano znojenje, te pojavu bakterija i gljivica na nežnom bebinom stopalu.

 

Beba se igra u liscu u svojim prvim cipelama.

 

  • Prve cipele za bebe i odgovarajuća veličina

 

Dobro odabrana veličina prvih cipelica su prvi preduslov da se dete oseća komforno dok korača. Cipela koja nije previše uska i koja ostavlja malo prostora u predelu prstiju je i najbolja.

 

Obuća za zimu treba da bude komotnija jer će je dete nositi na deblje čarapice. Kada ispobava cipele pustite dete da slobodno hoda po radnji. Na bilo koji znak nelagode odustanite od kupovine tog modela. Ne očekujte da se dete vremenom privikne na cipele ili da ih razgazi.


Ne zaboravite da svakog meseca proveravate veličinu detetovog stopala.
Očekivano je da se cipele u početku menjaju na svakih 3-6 meseci, dakle sezonski za svako godišnje doba.

 

Najbolja obuća za prohodavanje kod nas

 

Ciciban je već jako dugo neprikosnoven u proizvodnji kvalitetne obuće za decu. Njihovi modeli u sebi sadrže gore navedene karakteristike, ali i više od toga. Predstavljamo vam nekoliko njihovih linija obuće namanjene najmlađima.

 

Marines cipelice za dečake i devojčice odlikuju se udobnim, anatomski prilogođenim kalupom i savitljim đonom. Lakoća obuvanja omogućena je dužim otvorom, a fiksiranje stopala olakšava kopčanje uz pomoć čičak trake ili pertli. Ova Ciciban linija izdavaja se velikim brojem modela, a mi vam skrećemo pažnju na Marines Navy, Marines Fumo i Marines Nichel cipelice jer u sebi imaju kožni anatomski uložak koji im daje dodatnu udobnost.

 

Ciciban Mini modeli karakteristični su po svom prošivenom đonu, ali će vas pre svega očarati svojim modernim dizajnom i atraktivnim detaljima. 

 

Mini Rosa Argento i Mini Rosa Antico cipelice odlikuje izuzetna udobnost, ali i dizajn koji će devojčice voleti, a koji krase vesele boje, šljokice i zanimljivi našiveni detalji. 

 

Za dečake tu je Mini Fumo anatomska cipela patika koja je u isto vreme ležerna i elegantna.

 

Ciciban Buggy liniju minimalističkog stila odlikuje izuzetna fleksibilnost i udobnost koja je postignuta primenom najkvalitetnijih prirodnih materijala. Meka koža omogućava lakoću pokreta, nepromenjen izgled obuće jer sprečava gužvanje i pucanje u preseku, a štiti stopalo od loših vremenskih prilika. Đon je nešto duži od prednjeg dela cipele čime su prsti dodatno zaštićeni, a cipela sačuvana od habanja.

 

Buggy Navy je model za dečake klasičnog jednostavnog izgleda te lepo ide uz sve odevne kombinacije.

 

Buggy Pervinca i Buggy Rosa su modeli za devojčice u nežnim ružičastim nijansama sa diskretnim detaljem i takođe su lake za kombinovanje. 

 

Ciciban Over linija cipela namenjena je za prve sigurne korake vaših najmlađih. Udobni, razigrani modeli nastali kombinacijom materijala, boja i detalja učiniće da mališani hodaju sigurno i sa uživanjem. Over Fumo, Over Rosa za devojčice, i Over Ocean i Over Grey za dečake, samo su neki od modela iz ove vesele kolekcije. 

 

Nadamo se da smo vam pomogli da za svoje mališane izaberete ono najbolje. Cipele za prohodavanje, raznovrsna obuća ali i drugi proizvodi za zdravo odrastanje vašeg deteta čekaju vas na našem sajtu.