Kakav ranac kupiti detetu, a kakav sebi?

Dečak i devojčica sede na travi i oboje nose ranac na leđima.

 

Kada vam ruke trebaju za zagrljaj, za nežan stisak koji donosi sigurnost, za milovanje po kosi ili brisanje nosića, one ne smeju biti zauzete ničim, ponajmanje torbom. 

 

Zbog toga je ranac savršeno rešenje u svakoj situaciji. Osmišljen da se stavi na ramena i oslobodi ruke, ovaj aksesoar je namenjen svima i idealan je za različite aktivnosti: nezamenljiv je ranac za putovanja, za vrtić i školu, za šetnju i zabavu, a ponekad jednostavno i samo za ukras.

 

Kako izabrati ranac za vrtić?


Polazak u vrtić je veliki događaj i za roditelje i za decu, pa se uvek pažljivo i sa puno strpljenja pristupa pripremama. Mame biraju udobnu, praktičnu i komfornu garderobu i obuću, ali izbor ranca trebalo bi da prepuste deci.


Ranac sa točkićima ili bez njih, sa omiljenim likovima iz crtaća, u obliku najdražih životinja, ovi aksesoari postaće deo svakodnevnice deteta, donoseći radost i uživanje.

 

Kod nas u Vrabcu svi dečiji rančevi su modernog dizajna i vrhunskog kvaliteta, sasvim praktični i prilagođeni nameni. Svaki ranac za devojcice i dečake neodoljivog je izgleda. Izrađeni su od kvalitetnih materijala koji se peru na 30 stepeni, brzo i lako suše i imaju dimenzije prilagođene potrebama mališana u vrtiću.


Zbog toga rančevi imaju podesive, obložene kaiševe za ramena, mrežaste, elastične bočne džepove za flašicu, prednji džep za sitnice poput maramica i prostranu glavnu pregradu u koju staje sve što je detetu potrebno za jedan dan boravka u vrtiću.


Ranac za predškolsko iz našeg bogatog asortimana podjednako je praktičan i lep. Pored toga što je moderan i izrađen od najkvalitetnijih materijala, pored podesivih kaiševa i elastičnih džepova za vodu, ima i mrežastu pregradu u unutrašnjem delu idealnu za olovke i bojice koje predškolci nose sa sobom.

 

Kakav ranac kupiti prvaku?

 

Kad vaše dete postane ponosan đak prvak, pred vama će biti i izbor novog ranca. Nekada davno su sve školske torbe bile manje-više iste, ali danas je ponuda daleko veća i bogatija. Evo koji je najbolji ranac za skolu.


Ranac za prvi razred treba da bude anatomskog oblika, sa podesivim kaiševima, ojačanim i mekim sunđerom postavljenim leđima i čvrstim dnom. Čvrsto dno za najmlađu decu ima veliki značaj, jer omogućava da ranac stabilno stoji uspravno pored stolice i da sve u njemu bude pregledno i lako dostupno. Tek kad porastu, deca će s lakoćom kačiti teške rančeve na naslon svoje stolice.

 

Anatomski ranac za školu veoma je važan, naročito ako je put od škole do kuće dug. Specijalan oblik leđnog dela, dizajniran da ne pritiska i ne opterećuje kičmeni stub, omogući će da dete s lakoćom nosi knjige, pribor i drugu opremu bez bolova u ramenima ili leđima.


Ako birate ranac za školu za decake savršen izbor može biti u bojama omiljenog sportskog kluba, dok je kod rančeva za devojčice uvek aktuelan romantičan dizajn sa dezenom cvetića, srca ili zvezdica.

 

Dve devojčice idu u školu i obe nose ranac na leđima.

 

Koji ranac za mame i tate je najbolji?

 

Mame će rado poneti aksesoare koje su njihove devojčice prerasle. Neodoljiv ranac, ženski, cvetni, u obliku leptira ili jednoroga, često će savršeno poslužiti i praktičnim mamama kad se spremaju za šetnju, izlet ili kraće putovanje.


Ukoliko pak želite da počastite sebe možete odabrati veliki, praktičan i izdržljiv ranac. Muški su obično u plavim, zelenim, sivim nijansama, dok se ženski proizvode u pastelnim bojama i nežnim dezenima, i pravi su spas za roditelje u pokretu.


Karakteristični su po modernom dizajnu, kvalitetnom materijalu i izradi, kao i mnoštvu praktičnih pregrada u koje može stati baš sve: flašice, pelene, maramice, presvlaka za bebe i decu, kreme, ćebence, pa čak i omiljene igračke.


Prednost mu je što se lako kači za kolica, prostran je i pregledan, idealan za putovanja sa decom, ali se može koristiti i kasnije, kada deca porastu.

 


Najveći izbor najlepših i najkvalitetnijih ranaca za vas i vaše najmlađe koji kreću u vrtić ili školu, pronađite u vašim Vrabac prodavnicama.