Kada bebi treba jastuk i zašto vam je potreban jastuk za oblikovanje bebine glave?

beba spava na leđima u krevecu

 

Ako ste novopečeni roditelj verujemo da ste preplavljeni informacijama sa raznih strana o tome šta je najbolje za vaše novorođenče. Među najčešče nedoumice spadaju one o tome kako bebi obezbediti miran i bezbedan san, te kakvu opremu za spavanje koristiti. U ovom tekstu skrećemo vam pažnju na važan deo bebi opreme – jastuk za oblikovanje bebine glave.


O tome zašto je korisno imati ga i kako ovo specijalno jastuče za bebe podržava pravilno oblikovanje bebine glave, čitajte u nastavku teksta.

 

Kakav jastuk je najbolji za spavanje?


Mišljenja stručnjaka i običnih ljudi slažu se u jednom: bebin krevetac ne treba pretrpavati.


Koliko god neodoljivo izgledale sve te plišane igračkice i jastučići za dekoraciju, imajte na umu da je to opasno po bebu jer postoji rizik od gušenja. Postavlja se onda pitanje kada bebi treba jastuk, kao i kada je bezbedno staviti u krevetac jastuk za oblikovanje bebine glave?


Jastuče za bebe može se koristiti od samog starta, ali pod određenim uslovima. On mora biti adekvatan, što znači prilagođen anatomiji novorođenčeta i mora podržavati bebin pravilan razvoj.

 

Jastuk za bebe za glavu


Mnogi roditelji stavljaju pelenu ili praznu jastučnicu pod bebinu glavu, stoga nećete pogrešiti ako umesto toga odaberete jastuk koji je prikladan za novorođenčad i koji će pomoći da se glava pravilno oblikuje. Ako beba već ima neki deformitet glave, obavezno se konsultujte sa doktorom i poslušajte njegove preporuke.


Ovo su naši predlozi jastučića za bebin miran i siguran san:

 

  • Baby Jem jastuk za bebeposeduje jedinstven anatomski oblik sa otvorom na sredini, što omogućava disanje kože glave. Napravljen je od memorijske pene koja umanjuje pritisak na glavu i vrat. U potpunosti je prilagođen delikatnoj glavi novorođenčeta, sprečava deformacije, te ga možete koristiti i preventivno.
  • Baby Jem gnezdo jastukima karakterističan oblik ćiriličnog slova „P“, te sprečava da beba ispadne iz kreveta. Zaobljeni deo umanjuje sindrom zaravnjenja glave, tako česte kod dece koja dosta vremena provode ležeći na leđima. Može se postaviti i u vaš krevet, ali i u krevetac vaše bebe. Spolja je izrađen od stopostotnog pamuka, dok je unutrašnjost ispunjena silikonskim vlaknima.
  • Bebi jastuk – u pitanju je jastuk Babyjem za oblikovanje bebine glave u elegantnim bojama jedinstvenog oblika, napravljen od memorijske pene koja smanjuje pritisak na glavu i vrat. Specijalno je prilagođen glavi novorođenčeta tako da sprečava često deformisanje glave. Koristi se od 0+ meseci.

 

Jastuk za bebe za spavanje na boku


Kada su u pitanju novorođene bebe, spavanje na boku je vrsta položaja koja se najviše preporučuje, budući da se opasnost od bljuckanja i zagrcavanja tokom sna time umnogome smanjuje. Preporučljivo je pri svakoj novoj dremci bebi menjati stranu na kojoj spava, odnosno premeštati je s boka na bok, kako bi se glava pravilno oblikovala s obe strane.

 

beba spava na boku u beloj benkici


Međutim, bebi je potrebna potpora kako se ne bi vratila u leđni položaj, te je preporuka sa se koristi poseban specijalizovan jastuk za bebe za spavanje na boku.


Evo šta smo izdvojili za vas:

 

  • Baby Jem jastuk za bebe reflux – ovaj jastuk je poput malog kreveta, pametno izdignut sa jedne strane kako bi se umanjila opasnost od bljuckanja tokom sna. Bočni jastuci koji bebu drže u sigurnom položaju na boku, udobni su, ali i dovoljno čvrsti kako se beba ne bi vratila u leđni položaj.
  • Lorelli Bertoni pozicioner – nešto je drugačijeg dizajna, s obzirom da bočni jastučići nisu valjkastog već piramidalnog oblika. Izuzetno je pouzdan za upotrebu jer otežava bebi da se okrene na leđa tokom spavanja. Lako se održava, univerzalan je i prilagodljiv bebama bez obzira na njihovu težinu.
  • Baby Jem podloga igračka – izgleda potpuno neodoljivo, budući da je igračka i pozicioner u jednom. Pružaju potpunu sigurnos vašoj bebi jer joj otežavaju okretanje na stomak ili leđa. Na našem sajtu imate više oblika i dezena, pa izaberite pozicioner - igračku po bebinoj meri i vašem ukusu.


Kakav god jastuk da poželite, naći ćete ga u širokom asortimanu Vrabac online prodavnice. Pozivamo vas da pogledate, poručite i obezbedite siguran i udoban san vašem mališanu.